Етерично масло Чаено дърво, манука и канука E117

Маслото Чаено дърво е уникална разработка на фирма ВИВАСАН - етерично масло от чаено дърво многократно пречистено, с добавяне на масла от манука и канука. Композицията от масла на манука и канука в съчетание с масло от чаено дърво има голямо преимущество в сравнение с чистото масло от чаено дърво, поради това, че няколко пъти нараства ефектът на въздействие и омекотява специфичната болнична миризма на чистото масло чаено дърво.       

То е едно от най- ефективните природни антисептици, действа подобно на антибиотик със широк спектър на действие и е ефикасно противовирусно и противогъбично средство. Има противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, може да премахва алергични реакции, ефикасно е при стафилококи и стрептококи. Етеричното масло от чаено дърво е с пикантен, силен аромат, подобен на този на евкалипта и много ефикасно се използва в ароматерапията.

Основните показания за приложение на маслото Чайно дърво с манука и канука са всевъзможни инфекции и проблеми на кожата, поради това, че изчиства и дезинфектира рани, успокоява болката при изгаряния, ускорява зарастването на рани при травми, порезни и други рани, при гъбични заболявания на кожата, екземи, отстранява кожен сърбеж и оток при ухапване от насекоми, способства за премахване на брадавици и зарастване на мехурчетата на херпес.

Маслото прониква дълбоко в подкожния слой,изчиства проблемните зони на кожата, без да уврежда здравите клетки. Практически няма странични реакции, не изсушава кожата, не предизвиква раздразнения и алергични реакции при продължително приложение. Може да се нанася и на открити рани. Усилва имунитета и намалява заболеваемостта от простудни, вирусни и други инфекциозни заболявания. Маслото е ефикасно при инфекции на урогениталната система като вагинит и цистит. Успешно се прилага при наличие на проблеми със ставите, особено в случаите на възпаления. При някои видове артрити предотвратява отлагането на пикочна киселина в ставите, предизвикващо болезненост и възпаление. Помага при варицела и херпес зостер. Обезболява и успокоява кожата при различни увреждания, спомага за бързо зарастване. Стимулира имунната система, нервната и психическа енергия, особено в период на емоционални кризи.

Спира растежа на атипични клетки и препятства развитието както на доброкачествени, така и на злокачествени новообразувания. Предпазва от косопад. Дезинфекцира устната кухина, помага при кариес и възпаление на венците. Може да се прилага за дезинфекция на помещения и за отпъждане на насекоми.

Поради голямото количество на терпинен, оказва благоприятно въздействие върху психиката, възстановява силите при нервно изтощение. Благодарение на маслото от канука има успокояващ и антистресов ефект, способства за концентрация на вниманието.

Най-важният профилактичен компонент на маслото чаено дърво е терпинен-4, чието съдържание в качественото масло трябва да бъде не по-малко от 40%. В противен случай, маслото ще бъде слабо ефективно от профилактична гледна точка. Важно за характеристиката на маслото е съдържанието на цинеол – вещество, действащо дразнещо на кожата. В качественото масло цинеолът не трябва да е повече от 5 % .Фирма ВИВАСАН предлага етерично масло, приготвено изключително от най-добрите сортове Чаено дърво без примеси на по-евтини и по-малко ефективни разновидности.

Енергетика на маслото: защитава от агресивната енергетика на външния свят, стимулира психическата, нервната енергия и концентрация на вниманието. 

Приложение и начин на използване:

. аромалампа

. аромавана 

. аромамедальон

. масаж

. разтриване

. вани за крака

. обогатяване на шампоани

Състав: етерични масла чаено дърво, манука, канука /Melaleuka alternifolia,  Melaleuka linariifolia, Melaleuka dissitiflora/

Артикул: Е 117 / 10 мл.


Етерично масло Чаено дърво, манука и канука E117

  • Модел: E117
  • Наличност: В наличност
  • 46.20 лв.
Dermatologically tested
GMP certified
Nickel tested
Not tested on animals
Parabens free
Swiss made